Tervetuloa Panssarikillan virallisille kotisivuille!

Panssarikilta r.y. on noin 2.100 jäsenellään ja kymmenellä osastollaan maamme suurimpia maanpuolustuskiltoja. Sen tarkoituksena on vaalia suomalaisten panssarijoukkojen perinteitä olemalla sodanaikaisen Panssaridivisioonan yhtymäperinnekilta ja nykyisen Panssariprikaatin joukko-osastokilta. Panssarikilta levittää panssarialan historiaa, tietoutta ja toimintaa niin veteraanien, varusmiesten, kantahenkilökunnan kuin myös muiden asiasta kiinnostuneiden näkökulmasta eri toimintojensa kautta.

Panssarikillan tärkein toimintamuoto on julkaisutoiminta. Panssarikilta julkaisee kansainvälisestikin arvostettua panssarialan ammattilehteä Panssari. Lehti kertoo omista panssarijoukoistamme, killan tapahtumista sekä seuraa ja raportoi myös ulkomailla tapahtuvaa aselajiin liittyvää toimintaa ja kehitystä. Toinen merkityksellinen tehtävä on maineikkaan ja historiallisesti merkittävän Panssarimuseon ylläpitäminen yhteistyössä vuonna 2003 toimintansa aloittaneen Panssarimuseosäätiön kanssa.

Killan toiminta on luonnollisesti keskittynyt Panssarimuseolle, mutta killan osastot eri puolilla Suomea tarjoavat oivan mahdollisuuden osallistua toimintaan myös Parolan ulkopuolella. Panssarikilta ja sen osastot järjestävät erilaisia talkoo-, harrastus-, koulutus- ja juhlatilaisuuksia sekä tutustumismatkoja.

Killan jäsenmaksu on tänä vuonna 34€, johon sisältyy Panssarilehti ja vapaa pääsy Panssarimuseoon. Jäseneksi voi liittyä ottamalla yhteyttä killan toimistoon tai täyttämällä oheisen jäsenanomuskaavakkeen ja lähettämällä sen killan toimistoon. Yhdistykseen kuuluminen ei edellytä panssarijoukoissa suoritettua asevelvollisuutta. änioikeus killan kokouksissa on kaikilla 15 vuotta täyttäneillä jäsenillä.

Copyright © Panssarikilta 2003 - 2014 / Webmaster